ENDURANCE MISSION – DANUBE UPSTREAM


Mi is az az Endurance Mission Danube Upstream?

Fotó: Baranyai Edina – Kisalföld

A Fekete-tengernél találkozunk! Kiabáltam nevetve, amikor az Endurance Mission 1.0 –  Paddling Upstream célegyenesébe értem.

Valójában nem volt vicc. Már akkor tudtam, hogy hamarosan a Duna egész hosszát végig fogom evezni…de nem ahogy a legtöbben teszik. Talán néhányan már tudjátok, hogy a kajakom neve “Why not?”, azaz “Miért ne?”. Szóval miért ne eveznék fel Európa második legnagyobb folyóján?

Később feltettem a nagy kérdést barátnőmnek…nem, nem azt a nagy kérdést. 😊 Elhívtam, hogy tartson velem ezen az expedíción. A legnagyobb meglepetés pedig az volt, amit válaszolt: azonnal rávágott egy határozott IGENt. Nem, nem azt az igent, de azért nagyon boldoggá tett vele. 😊

Endurance Mission - Danube Upstream
Endurance Mission – Danube Upstream csapata
Árral szemben felevezni a Duna 2850km-es szakaszán, a Fekete-tengertől a feketeerdei Donaueschingenig, a Duna forrásáig. Ezt sem sokan teljesítették eddig.

Figyelem, figyelem! Itt Kis Klaudia a másodparancsnok beszél (mint tudják a Kapitány úr nem éppen szószátyár:D). 🎤 Üdvözlöm Önöket a Kayak Crazy társaság Fekete-tengertől Fekete-erdőbe tartó járatán. Repülési magasságunk megegyezik a víz szintjével, az idő…hát az idő reméljük melegszik még egy kicsit. 😅 

Ha dél-kelet felé tekintenek a Duna-deltát, Európa második legnagyobb deltatorkolatát láthatják. Ha észak-nyugat felé fordulnak, láthatják a Vaskapu szorost, valamint a Duna-menti fővárosokat: Belgrádot, Budapestet, Pozsonyt, Bécset és valahol a folyón két eszement túravezetőt árral szemben, szárazföldi kíséret nélkül két szóló hajóban evezgetni. 2021 május végén megkezdjük az ereszkedést Fekete-erdő felé, várható érkezés június 1. Helyezzék kényelembe magukat –  hamár Önök megtehetik velünk, sátorlakókkal ellentétben – és élvezzék a virtuális utazást itt, az Endurance Missions by kayakcrazyric oldalán! 

A megszokott utazási feltételektől eltérően munkatársaink nem szolgálnak fel szendvicset, üdítőt és árusítanak parfümöt, hanem szívesen fogadják mindezeket, amennyiben éppen a Duna-partján járnak. Egy baráti ölelés, integetés, comment, like is majdnem olyan jól esik, mint egy forró zuhany, vagy leves. 😄

Másodparancsnoki felelősségemnek tekintem, hogy a környezettel együttműködve felhívjuk a figyelmet a környezetvédelem fontosságára 🌳, ezért a napi 8-10 óra evezés és a félholtan sátorba dőlés között tudósítok a Duna állapotáról és a Duna-menti környezetvédelmi vonatkozásokról. 

Köszönjük, hogy utazásokhoz a KayakCrazy csapatot választották! 🙏

👆Ahogy az előző projektem, úgy az Endurance Mission 3.0 –  Danube Upstream is jótékonysági célt is szolgál.
💜 Én ismét a BátorTábor alapítványát támogatom, akik élményterápiával segítik a daganatos beteg gyermekeket.
Itt fogadhatsz örökbe kilométereket  az evezésünkből a gyermekeket támogatva.
💚 Mivel Klaudia régóta elkötelezett környezetvédő, így úgy döntött, hogy a Tiszai PET kupát szeretné támogatni, akik már eddig is rengeteg tonna hulladéktól tisztították meg a Tisza folyót. Itt tudod segíteni a bolygót:  (link legkésőbb március 1-ig felkerül ide)
Mivel a célunk, hogy a projektünkkel kapott figyelmet jótékony célokra fordítsuk, így arra kérünk benneteket, hogy a nekünk szánt támogatást a fenti két szervezetnek küldjétek.
🛶 Ha mégis ragaszkodtok, hogy hozzánk érkezzen, itt tudtok mindket meghívni egy virtuális kávéra: https://www.buymeacoffee.com/danubeupstream vagy támogasatok minket azzal, hogy túrát foglaltok hozzánk az idei szezonban.
Ami a jelenlegi Covid korlátozásokon kívül még nehezíti az utunkat, hogy mindezt még tavasszal, maximum 3 hónap alatt kell teljesítenünk, mielőtt elkezdődik a “kajakos szezon”. Arról ne is beszéljünk, hogy kisöcsém esküvőjére vissza kell érjünk. 😊
Útunkról most is napi szinten olvashattok majd az új kihívás Facebook és Instagram oldalán.
Ha pedig lesz kedvetek, velünk tarthattok! Szívesen látunk egy-egy kisebb szakaszon.
Köszönjük, hogy követitek és hírét viszitek a projektünknek!
Szeretettel:
Klaudia és Ricsi