Tengerikajak workshop

Ez a tengerikajak workshop a A Norvég Evezős Szövetség (NPF) alapfokú minőségi tanúsítványával fémjelzett, mellyel csupán a szövetség által képzett tengerikajak oktatók és túravezetők által tartott tanfolyamok rendelkeznek. 2013-2015 között végeztem el a képzést, így az északi tengerek, óceánok hullámain szerzett tapasztalati tudás már Magyarországon is elérhető. Megtanulhatod hazai vizeken, vagy akár az Adrián is. Jól hangzik? Beszéljünk róla e-mail-ben vagy telefonon!

A túranaptárban találod a workshop időpontokat.

KayakCrazyRic, NPF tengerikajak oktató
Hogy miért van szükséged erre a workshopra?
A kajakozás egyre népszerűbb sport, de nem csak arról szól, hogy evezel és buli van. Kievezhetsz a természetbe és egy kajakkal olyan helyekre juthatsz, ahova semmi mással. Akár egy eldugott – gyalog vagy autóval meg sem közelíthető – holtágba, ahol nem találkozol senkivel. Feltéve, ha nem viszed magaddal kedvenc barátaidat, túratársaidat. 
Akár egyedül járod a természetet, akár társasággal, bármikor borhulhatsz vízbe te, vagy akár a társaid. Tudod mit kell tenni ilyenkor? Képes vagy magadat vagy másokat kimenteni a vízből? Biztos vagy benne, hogy tudatosan meg tudsz előzni egy borulást, vagy látod előre a borulásveszélyes helyzeteket?
Nincs mindig lehetőség partra úszni, partra húzni a kajakot; sokszor pedig nincs annyi időd mielőtt kihűlnél, hogy addig sordódj, amíg lesz megfelelő kiszállóhely.
Tudjuk persze, hogy kevés a borulás, talán még te sem borultál soha. Jobb kipróbálni, hogy éles helyzetben már tudd, mit kell tenni. 
tengerikajak tanfolyam
akció közben
A biztonságos evezésnek része az is, hogy megfelelő technikai tudásod van a baleset megelőzésre. Megfelelően fel tudod mérni, hogy a választott túrahelyszín a te tudásodnak és állóképességednek való-e. Ismered a vizet és szükség esetén tudsz spórolni az energiáddal, tehát megtalálod a terephez és helyzethez leginkább illő megoldást.
Ezen a workshopon megtanulod a biztonságos, hatékony, magabiztos és élvezetes kajakozáshoz szükséges technikákat, sőt azt is, hogyan haladj hatékonyan az árral, vagy akár sodrással szembe.
Képes leszel elkerülni a borulást. Ha önhibádon kívül mégis vízbe kerülnél, magabizosan fogod tudni alkalmazni a társ- és önmentést, hogy egész évben biztonságosan evezhess.
tengerikajak tanfolyam
NPF tengerikajak tanfolyam
Megtanítjuk azt is, hogy készülj fel egy túrára, milyen felszerelés szükséges.
A workshop 2 napos, amelyet többnyire a vízen/vízben gyakorlással töltünk.
NPF alapfokú tengerikajak workshop végeztével ilyen,regisztrált és érvényesített plasztik kártyát kapsz
A workshop minimum 4 fő jelentkezése esetén indul .

A túranaptárban találod a workshop időpontokat.

Ha hétköznap szeretnél tanulni, 4 fő jelentkezése esetén egyedi időpontokban is szívesen indítunk workshopot.

Helyszín: Szigetközben, a Balatonon és az Adrián

Részvétel feltétele: úszástudás

Workshop díja: 260 euro. amely tartalmazza az oktatást és a felszerelést is  (kajak, mellény, evező) 

Amivel még érdemes tervezned:

  • – utazás egyénileg (A tanfolyam résztvevőit bemutatjuk egymásnak, igény szerint segítünk a közös utazást összehangolni.)
  • – szállás egyénileg (Van javaslatunk.)
  • – étkezés egyénileg