KayakCRTravel

Mit takar a KayakCRTravel? A KayakCR a KayakCrazyRic-et ,kajakőrült szenvedélyem jelöli és így ismernek az Instagramon és a kajakos közösségben.

Varga J. Richárd vagyok . Igen,én vagyok az az “őrült magyar”,aki Norvégiából hazakajakozott a Szigetközbe! 🙂

Természet rabságában

Gyermekkorom óta vonzódtam a természethez,a hegyekhez,vizekhez,vadonélő állatokhoz. Horgásztam,túráztam,hegyet másztam,majd 2007-ben kerültem Norvégiába,ahol a szinte érintetlen vadon  rabul ejtett.

Szeretem az egyszerű dolgokat. A mai felgyorsult világban mindenki rohan,túlpörgeti,túlkombinálja az életét,nem képes megállni és élvezni azt, és a természet nyújtotta szépségeket.

2013-ban megfertőzött a tengeri kajakozás. Mintha egy másik dimenzióba kerültem volna… Amikor vízen vagyok,megszűnik minden más, a gondok elillannak,csak a pillanat van , a víz és én. Olyankor érzem magam igazán az elememben.

Elvégeztem a Norvég Evezős Szövettség (NPF) alapfokú tengerikajakos tanfolyamát,rá pár hétre pedig már az eszkimó forduló tudásával a zsebemben vágtam neki szólóban a horvátországi Rab-sziget körbeevezésének,mintegy edzés képpen az azt követő 4 napos Spitzbergák kajaktúrára.

Annyira megfogott a kajakozás nyújtotta szabadság,hogy tovább lépegettem a ranglétrán. Emellett kitérőt tettem más kajaksportok,mint a kajakpóló és a szörfkajakozás világában. A tanfolyamok mellett e három sport nagyon gyorsan fejlesztette technikai tudásomat .

2015-től tengeri túravezetőként dolgoztam a Lofoten-szigeteken… emellett amikor csak tudtam egyéni túrákat és expedíciókat

Jövőképem:

Most több ezer km-rel a hátam mögött arra vállalkozom,hogy tapasztalataimat másoknak is átadjam, valamint biztonságos túrákat szervezzek és vezessek tengeren és  hazai vizeken. Szeretném ,ha másoknak is lehetősége lenne átélni a kajakozás nyújtotta felszabadító érzést.

Lehetőséget kívánok nyújtani egyéni VIP – tanfolyamok és túrák,csapatépítő túrák lebonyolítására. Akit pedig érdekel,belekóstolhat,és részt vehet legközelebbi expedícióm néhány szakaszán.

Főbb kajakos teljesítményeim :

2013 Rab-sziget körbe evezése

2013 Spitzbergák 4 napos kajaktúra

2014 Lofoten -szigetek Nyugati Part szóló evezése

2015 Dél-Grönland 10 napos duo Expedíció

2018 Portugál szörfkajak túra

2018 Scandinavian Open kajakszörf bajnokság

2019-ben hazaeveztem a Lofoten szigetektől a Szigetközig : Endurance Mission Paddling Upstream

2020-ban az Endurance Mission Paddling Upstream projekt folytatásaként kitaláltam és véghezvittem a Mosoni Upstream 1.0 teljesítménytúrát: árral szemben feleveztem a Mosoni -Dunán 2 nap alatt.

Ezen kívül hazai vizeken is eveztem. Legfőképp a Szigetközben és a Duna,Rába folyókon.

2021. Egy új expedíció kezdődik HAMAROSAN!

Eddigi végzettségem:

NPF 3* tengeri kajaktúra vezető

NPF 2* kajakpóló


KayakCRTravel