Eszkimó forduló

Eszkimó forduló 

Eszkimó forduló: A leggyorsabb önmentési technika felborulás esetén. A kajakforduló (amelyet gyakran eszkimófordulónak is neveznek) a felborult kajaknak a testmozgással és/vagy evezéssel történő visszafordítása. (Wikipedia)

Ezen a tanfolyamon csak rád figyelek, hiszen a te személyes technikád, mozdulataid fogjuk tökéletesíteni, gyakrolni. Ezért egy eszkimó tanfolyamra maximum 2 főt tudok fogadni egyidőben. Amíg az egyikőtöket segítem, a másikótok alapozó gyakorlatokat végez, így optimalizálva a tapasztalati tanulást.
Jelenleg Magyaroszágon a kajakosok számára is nyitott tanmedence nagyon limitált, ezért a tanfolyamot jó időben szabadtéren végezzük. Persze, ha van otthon medencéd, vagy ismersz ilyen lehetőséget, rugalmas vagyok.
eszkimó forduló
Szárazon kezdjük az elméleti részt, majd nagyon hamar rátérünk a gyakorlatra. Miután szárazon  kellően bemelegítettük a testünket, a vízen is kipróbáljuk ezeket a mozdulatsorokat. Kezdetben búvármaszkkal, majd orrcsipesszel, később anélkül is próbálkozhatunk.
Az eszkimó forduló tanfolyam 6 órás, melynek legalább 60%-át a vízben töltjük.

Az eszkimó forduló bárki számára elsajátítható, a tanulási idő azonban egyénileg eltérő. 

Van, aki 1-2 óra után magabiztosan megfordul, ám számára is a rendszeres gyakorlás javasolt először lehetőségszerint medencében, majd különböző típusú szabadvizen. 
Vannak olyanok, akiknek 2-3 nap gyakorlásra is szüksége van. Kis kitartással azonban nekik is sikerülni fog. Az eszkimó forduló elsajátítását segíti:
– ha komfortosan érzed magad a víz alatt is
– jó mozgáskoordináció
– jó egyensúlyérzék
– hajlékonyság, rugalmasság
– evezési tapasztalat és a tengerikajak tanfolyami technikák magabiztos, készségszintű alkalmazása

A Tanfolyam díja: 100 euro/ fő

Segítek, gyakoroljuk és menni fog. 🙂 Hajrá!

Időpontok a túranaptárban

Részvétel feltétele